If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре, да приемем, че има грешки, които се самоизтриват и такива, които се изтриват само с апаратура. Как редовият шофер може да знае коя коя е... Най-сигурно е да бъде насилствено изтрита, отколкото да се почесваме там дето не ни сърби, и да се надяваме да се е самоизтрила
Мое мнение
Давам ти пример. Светва ти АБС-а да речем и ти си обикновен пичага, разбиращ от коли колкото за обща култура. Отиваш в сервиза и ти казват "преден ляв датчик" да речем или връзките към него. Ще го сменяме ли? Ти обаче не си готов на момента да правиш ремонт поради ред причини и си тръгваш. Обаче решаваш, че ще си го смениш сам или примерно си добър с поялника и ще си оправиш кабела или буксата. Не е нужно да се връщаш и да триеш грешка след това. Те за това говорех аз. За конркетния случай.
Давам ти пример. Светва ти АБС-а да речем и ти си обикновен пичага, разбиращ от коли колкото за обща култура. Отиваш в сервиза и ти казват "преден ляв датчик" да речем или връзките към него. Ще го сменяме ли? Ти обаче не си готов на момента да правиш ремонт поради ред причини и си тръгваш. Обаче решаваш, че ще си го смениш сам или примерно си добър с поялника и ще си оправиш кабела или буксата. Не е нужно да се връщаш и да триеш грешка след това. Те за това говорех аз. За конркетния случай.
Къв поялник, кви пет лева? А откъде знаеш, че грешката се е изтрила - като "обикновен пичага", доктор например или готвач?!?
Къв поялник, кви пет лева? А откъде знаеш, че грешката се е изтрила - като "обикновен пичага", доктор например или готвач?!?
Що се отнасяш така с лош тон? Ако искаш направи си проба утре. Ивади си буксата на някой датчик. Покарай колата за да ти светне лампата, после закачи буксата. Ще видиш, че лампата ще угасне щом тръгнеш да караш и после върви да ти изтрият грешката която няма да я има.
Пък за поялника няма да ти кавам как съм ремонтирал АБС датчик. Не на алфа, но пак си е датчик. Да видиш рязане с дремела, смяна на кабела, капсоловане и на датчика и на буксата... и си работи зиме, лято, на дъжд, без дъжд... всякак Не винаги е необходимо да се купува нов... и да се ходи по 5 пъти на диагностика и да ти вземат по 30 лв... нечовешко е си мисля.
Те и airbag-а говорят, че като гръмне веднъж или като не може да се прочете и трябва смяна ама...всичко е до разбиране и нагласа Не се обиждай и не го приемай лично. Просто казах нещо което на колегата ще му е от полза и ще му спести пари.
даааа.. така е. оем е прав.
имах го същия проблем,смениха ми датчика на предно ляво колело и лампата сама си изгасна.
сега в мн минусувие температури забелязах, че като дам на заден , нещо се прецаква и абс-а светва и престава да действа. после като покарам малко, сам се оправя и си изгасва лампата.
makaveli883,
0899******м. и 082/*****сл. са на един мн стабилен сервиз в русе. собственика (Жоро) кара алфа 156 и имат доста лични и сл. италианки. аз съм доволен от тях. ако искаш звънни им да се уговорите.
mod edit: Телефони на сервизи и подобни звучащи като реклама- на лични или в платения раздел.
Comment